انواع مختلفی از ویزا وجود دارد که به مسافران اجازه ورود به کشورهای خارجی را می دهد.
ویزاها را می توان بر اساس معیارهای زیر به دسته های مختلفی تقسیم کرد:
هدف ویزا (از نظر فعالیت هایی که اجازه می دهند)
چگونه به دست می آیند
شکلی که می گیرند
تعداد ورود آنها مجاز است
مراحل ترجمه مدرک دیپلم را از دارالترجمه رسمی دیدمانا دنبال کنید.
به عنوان مثال، بسیاری از کشورها انواع مختلفی از ویزا برای گردشگری، کار و اقامت دارند. برخی دیگر ویزاهای خاصی را صادر می کنند که اهداف متعددی را پوشش می دهد.
مسافران باید مطمئن شوند که نوع صحیح ویزا برای سفر خود دارند.
رایج ترین انواع ویزا را بشناسید
هنگام سفر به کشور دیگری، داشتن نوع مناسب ویزا بسیار مهم است. بسیاری از کشورها برای مقاصد مختلف ویزای جداگانه دارند. رایج ترین انواع ویزا شامل موارد زیر است:
ویزای توریستی
ویزای تجاری
ویزای کاری
ویزای ترانزیت
ویزای دانشجویی
ویزای توریستی به دارندگان این امکان را می دهد تا برای تفریح و گردشگری وارد کشور شوند. آنها معمولاً مجوزهای سفر کوتاه مدت هستند.
ویزای تجاری معمولاً به دارنده اجازه می دهد تا در جلسات و مذاکرات تجاری شرکت کند، در کنفرانس ها و نمایشگاه ها شرکت کند و قراردادهایی را در کشور دیگری تنظیم کند. با این حال، آنها معمولاً اجازه کار پرداخت شده توسط یک شرکت مستقر در آن ایالت را نمی دهند.
ویزای کار به دارنده اجازه می دهد تا وارد کشور دیگری شده و در آنجا شغلی را انتخاب کند. انجام کار با حقوق (و گاهی اوقات کار بدون مزد) در خارج از کشور ضروری است.
بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای ترجمه مدرک تحصیلی
ویزای ترانزیت برای توقف کوتاه مدت در یک کشور در مسیر رسیدن به مقصد دیگر است. این ویزا معمولا برای خروج از فرودگاه بین پروازها مورد نیاز است. با این حال، در برخی از کشورها، حتی اگر مسافر در فرودگاه بماند، الزامی است.
ویزای دانشجویی به دارنده این امکان را می دهد تا در دانشگاه یا مؤسسه آموزشی دیگری در کشور دیگری تحصیل کند.
برخی از کشورها ویزاهایی را صادر می کنند که چندین هدف را شامل می شود. ویزای کوتاه مدت که اجازه گردشگری، تجاری و ترانزیت را می دهد نمونه ای رایج است.
روش های مختلف اخذ ویزا
بسته به نحوه اخذ ویزا انواع مختلفی وجود دارد.
3 راه اصلی برای درخواست ویزا وجود دارد.
همه کشورها هر 3 گزینه را ندارند. گزینه های برنامه موجود معمولاً به ملیت مسافر بستگی دارد.
3 نوع ویزا بر اساس روش درخواست عبارتند از:
ویزاهای آنلاین
ویزای سفارت/کنسولگری
ویزا در بدو ورود
درخواست آنلاین یک گزینه مدرن است که به مسافران این امکان را می دهد تا بدون نیاز به سفر به سفارت یا کنسولگری به سرعت و به راحتی ویزا دریافت کنند. این یک روند رو به رشد است و راحت ترین راه برای اعمال در نظر گرفته می شود.
اگر درخواست آنلاین گزینه ای نیست، مسافران ممکن است مجبور شوند برای درخواست حضوری به سفارت یا کنسولگری مراجعه کنند. معمولاً این فرآیند طولانیتر است، بنابراین توصیه میشود که از قبل اعمال شود.
برخی از کشورها هنوز روش سنتی درخواست هنگام ورود را دارند. این نکته منفی قابل توجهی دارد که در صورت رد درخواست، پس از یک سفر طولانی به خانه فرستاده می شود. همچنین شامل صف های اضافی در مرز است.
فرمت های مختلف ویزا
ویزاها بسته به کشور صادر کننده و روش اخذ آن به اشکال مختلفی ارائه می شوند.
نمونه هایی از فرمت های مختلف ویزا عبارتند از:
ویزاهای الکترونیکی
مهرهای ویزا
برچسب های ویزا
مدارک ویزا
ویزای الکترونیکی (eVisas) با درخواست آنلاین به دست می آید. در بسیاری از موارد نیازی به چاپ یک سند فیزیکی نیست. در عوض، ویزا به صورت الکترونیکی به پاسپورت مسافر متصل می شود. هنگامی که پاسپورت اسکن می شود، ویزا توسط سیستم مهاجرت کشور خوانده می شود.
با این حال، برخی از مقاصد مسافران را ملزم به چاپ و آوردن یک نسخه کاغذی از سند eVisa می کنند.
به طور سنتی، ویزا به شکل مهر در گذرنامه مسافر است. بسیاری از کشورها هنوز از این روش استفاده می کنند. از طرف دیگر، برخی از کشورها اکنون به جای آن برچسب هایی را در گذرنامه می گذارند.
برخی از کشورها ویزا را به عنوان یک سند جداگانه و اغلب با عکس مسافر صادر می کنند. این باید همراه با پاسپورت ارائه شود.
ویزاهای یکبار ورود و چند بار ورود
یکی از راههای دستهبندی ویزا بر اساس تعداد ورودیهایی است که اجازه میدهند.
ویزای یکبار ورود به مقصد امکان یک سفر یکباره را فراهم می کند. هنگامی که دارنده مهاجرت را تایید کرد، ویزا نمی تواند دوباره استفاده شود.
ویزای چند بار ورود اجازه بیش از یک سفر را می دهد. در اغلب موارد مسافر می تواند در طول مدت اعتبار هر چند بار که بخواهد وارد کشور مقصد شود. برخی از ویزاهای چند بار ورود محدودیتی در تعداد ورود دارند.